Kamp „Koračajmo zajedno“ u Bačkoj Palanci

Udruženje slepih Sombor, u saradnji sa Međuopštinskom organizacijom slepih i slabovidih realizovalo kamp u Bačkoj Palanci

1118
Izvor: Nedeljne novine

Udruženje slepih Sombor je sa tridesetak mladih slepih osoba iz ovog grada sa domaćinom, Međuopštinskom organizacijom slepih i slabovidih Bačka Palanka, u našem gradu realizovao Kamp „Koračajmo zajedno“ u okviru projekta „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru“.


Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a nosilac projekta je grad Sombor. Kamp je održan u Hotelu „Fontana“ i Parku prirode „Tikvara“, a na njemu je rađena obuka iz orijentacije kretanja sa belim i ultrazvučnim štapom za slepa lica.

Za taj posao je bila angažovana Suzana Nikolić iz Novog Sada. Pored toga, realizovane su sportsko-rekreativne aktivnosti i kreativne radionice.

– U okviru ovog projekta smo nabavili deset belih štapova koji su ostali u trajnom vlasništvu polaznicima obuke, izjavila je Danijela Golubović, sekretar Udruženja slepih Sombor.

– Učesnici Kampa su tokom tri dana trajanja uživali u lepotama „Tikvare“, kupanju, a oni sa malim ostatkom vida su se okušali i u odbojci na pesku.

U aktivnostima na Kampu je Međuopštinsku organizaciju slepih i slabovidih Bačka Palanka predstavljao Dragoslav Paroci, a podršku je somborskom udruženju slepih pružila Maja Milinčević iz stručne službe MOSS Bačka Palanka i predsednik bačkopalanačke organizacije Milan Gojić, kao i Ljubinko Račić.

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Bačka Palanka veliku zahvalnost duguje volonterima FEP-a i Kulturnom centru na iskazanoj nesebičnoj pomoći tokom realizacije Kampa.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here