Караван за климу у ССШ “Др Радивој Увалић”

Отворено за све посетиоце

363
Фото: ССШ "Др Радивој Увалић"

Караван за климу је пројекат који је 2018. године осмислио Француски институт у Србији, а који се ове године реализује у партнерству са Центром за промоцију науке и уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Канцеларије Програма Уједињених Нација за развој у Србији.


Повезујући борбу против климатских промена и заштиту биодиверзитета, Караван за климу 3.0 има за циљ подизање свести грађана о значају упознавања и идентификовања заштићених врста на територији Србије. Од среде од суботе (04.-06.05.) може да се погледа караван, који је постављен у холу ССШ „Др Радивој Увалић“.

Сви заинтересовани могу да посете школу и да кроз лупу виде различите врсте живих бића које се не виде голим оком. Може се слагати 3Д слагалица, односно шест врста птица која настањују одређена станишта, можете кроз филтер погледати како ће неко станиште изгледати у будућности и да се са бројних плаката информишете о биодиверзитету и климатским променама. Све информације можете прочитати на српском и француском језику.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here