Manifestacija „Dan pešačenja“ u Bačkoj Palanci

Svi zainteresovani građani pozvani su da dođu na zajedničku šetnju

1196
Foto: Canva

BAČKA PALANKA: Planinarska organizacija PSD “RAVNIČAR” Bačka Palanka i Planinarski savez Srbije, organizuju manifestaciju i „Dan pešačenja“ koja će se doržati 11. septembra 2021. pod sloganom „Korak bliže zdravlje“.


Rekreativna šetnja će se održati na nasipu pored Dunava, a početak šetnje zakazan je u 9 časova sa mestom okupljanja na dečijem igralištu na Tikvari.

Planirana staza za pešačenje je nasipom do “šumareve kuće” i dužine je 10km. Na polovini staze planirane su razne aktivnosti za učesnike (kratki kurs Joge, sportske aktivnosti za decu i upoznavanje sa planinarskom opremom).

Manifestacija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paralelno gotovo u celoj Srbiji.

Prethodnih godina akcija je okupila preko 17.000 ljudi u 68 gradova i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi. I ovogodišnja akcija je antipandemijskog karaktera.

Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za
prirodu, kao najbolje preventive!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here