Међународна регата „Воде Војводине“ стиже и у Бачку Паланку

515

Међународна регата „Воде Војводине“, 12. по реду, одржава се од 24.јуна до 3.јула на војвођанским каналима и рекама, а рута је и ове године кроз Бачку Паланку.


Регата окупља око 300 учесника, жељних авантуре, а који ће ове године са скоро 100 бродова прећи маршруту од 300 километара за 10 дана, на релацији Нови Сад – Бачки Петровац – Руски Крстур – Српски Милетић – Сомбор – Бездан – Апатин Богојево – Бачка Паланка.

Пловидбом се обележава и Дан Дунава, 29.јуна, када ће регаташи бити гости у Апатину и учествовати на манифестацији поводом овог „речног празника“.

Овогодишња тема регате је еколошке природе и носи слоган „Чиста вода, чиста љубав“. Осим еколошке акције, где ће регаташи у сарадњи са свим локалним самоуправама које обилазе, одвајати отпад за рециклажу, регата има и хуманитарни карактер. ЈВП „Воде Војводине“ ће у сарадњи са Удружењем „Чепом до осмеха“ од средстава прикупљених од рециклаже и сопствених средстава  купити терапеутски трицикл за Доротеу Пеић (8) из Ваљева и колица за Михајла Папа (17) из Новог Сада.

ЈВП „Воде Војводине“ укључило је и студенте у овогодишњу регату, па је за победнички лого на конкурсу расписаном за израду лога са еко-мотивом, доделило награду од 120.000 динара студенту ФТН-а Марка Ађина. Његов лого је тако постао заштитини знак Међународне регате „Воде Војводине“ 2022. године.

Овогодишња регата има велики значај јер, осим што промовишемо наутичко – туристичке потенцијале Војводине, подижемо свест о екологији и очувању природе на пловном подручју, у шта смо укључили и Министарство заштите животне средине, локалне самоуправе, бројна удружења грађана, па и студенте.

Циљ нам да ЈВП „Воде Војводине“ буде препознато као друштвено одговорно предузеће – реко је директор ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here