Međunarodni festival kobasice „Klobasfest 2020“

2074

BAČKI PETROVAC: Proleće nam dolazi, miris dima i mesnih prerađevina kazuje da je na korak od nas manifestacija koja po mnogo čemu zaslužuje posebnu pažnju.


U mnoštvu manifestacija ovog tipa, bez lažne skromnosti ova zaslužuje najvišu moguću ocenu. Čisto, kulturno, veselo ljubazni domaćini, pravi događaj za celu porodicu.

Tradicionalno u Bačkom Petrovcu kao najava proleća i lepog vremena, a pre svega viteški turnir u pravljenju nadaleko čuvene Petrovačke sveže kobasice, po strogim pravilima i budnim okom komisije, koji se održava tradicionalno, početkom februara manifestacija Festival kobasice.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Ovaj festival po peti put uz učešće ekipa iz Evropske unije i našeg komšijskog okruženja organizuju Opština Bački Petrovac, Mesna Zajednica Bački Petrovac i Turistiučka organizacija Bački Petrovac uz pomoć svih stanovnika Bačkog Petrovca, a i šire.

Festival kobasice je prethodnih godina pokazao i dokazao da ovakva manifestacija može da bude festival tradicije, kulture i lepog porodičnog provoda. Brojem aktivnih pomoćnika (sponzora) vidimo da je ova manifestacija jedna od veoma značajnih za sve stanovnike Bačkog Petrovca i Vojvodine.

Uz takmičenje u pravljenju sveže kobasice, ove godine po prvi put organizovano je takmičenje u pripremi Maslenice ili Domaćeg putera.

Pozivamo sve ljubitelje dobrog provoda, ukusnog zalogaja i tradicije da 15. februara(subota), posete Bački Petovac, da na terenima Osnovne škole Jan Čajak i u prelepom šatoru probaju specijalitete takmičarskih ekipa, uživaju u neponovljivom iskustvu i nadaleko poznatoj dobrodošlici domaćina naših Petrovčana.

Vidimo se 15. februara od 9 do 18 časova Bački Petrovac, Klobasa fest 2020. Dobrodošli.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here