На Сретење ће се одржати 12. по реду Ревена у Багремари

Дружење уз храну и пиће и неизбежну крајишку песму

1140

Овогодишња 12. по реду „Ревена“, биће одржана у шуми „Багремара“, у уторак (15.02.), на празник Сретење и поред тога што су готово све епидемиолошке мере на снази. Свакако, да су мере посебан баласт за организаторе ове манифестације, која је стекла реноме једне од најбоље организованих приредби под отвореним небом у бачкопаланачкој општини.


Дакле, велику главобољу задаје организаторима, припремање и одржавање овог скупа, који ће нажалост и ове године протећи у знаку пандемије корона вируса.

– Епидемиолошка ситуaција је на неки начин успорила и лимитирала, све наше напоре и амбиције да манифестацију освежимо, кроз увођење неколико нових садржаја. Ови садржаји би је сигурно оплеменили и учинили је још занимљивијом и атрактивнијом. Управо због пандемије корона вируса, ми не очекујемо неку велику посету, која је претходних година, пре њене појаве износила и неколико хиљада посетилаца. Све у свему, окупићемо се и дружити уз храну и пиће уз неизбежну крајишку песму, која је током протеклих година постала један од заштитних знакова ове манифестације. Током одржавања „Ревене“, поделићемо и неке поклоне њеним учесницима, а и овај пут ће изостати печен во на ражњу, по чему се између осталог ова манифестација и препознавала – каже Миро Мијатовић, један од утемељивача „Ревене“.

Прошлогодишња „Ревена“ која је такође одржана уз поштовања рестриктивних мера, које је донео Кризни штаб, окупила је неколико стотина гостију.

– Ми смо под лимитирајућим мерама одржали протекле године „Ревену“, на којој је боравило 600 – 700 људи. На сву срећу, све је протекло у најбољем реду, пре свега због веома дисциплинованог односа њених учесника. Убеђен сам да ће тако бити и овај пут. Организатори ће са своје стране учинити све да се мере поштују, како би све протекло без проблема. Због ситуације у којој се налазимо, нисмо у прилици да позивамо људе да дођу, али ћемо још једном скренути пажњу свима онима коју буду дошли да се одговорно понашају, да штите пре свега себе, али и друге. Верујемо да ће сви који дођу на ову манифестацију услишити нашу молбу, због њих самих пре свега, али и осталих учесника овог окупљања на ободу шуме Багремара – каже Мијатовић.

Дакле, обичајно – правно удруживање људи у храни и пићу – „Ревена“, и поред рестриктивних мера биће одржано и ове године. Организатори ове манифестације још једном апелују на све који буду дошли, да се понашају одговорно, озбиљно. Све ово како не би дозволили на било какаб начин, да ово окупљање постане оно што нико не жели – ширење заразе корона вируса, који је и даље присутан на нашим просторима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here