Na Ukusima Vojvodine predstavljeni i proizvodi iz opštine Bačka Palanka

691

NOVI SAD: Minulog vikenda (11. – 12.09.) se najpoznatiji novosadski Limanski park pretvorio u mesto dobrih ukusa i prijatnog druženja ljudi svih generacija jer se u njemu održao peti po redu festival „Ukusi Vojvodine“ gde je svoje učešće uzela i opština Bačka Palanka.

Idealna dva dana septembra za sve one koji su se zaželeli dobre domaće kuhinje, tradicionalnih vojvođanskih jela, mirisnih kolača… Preko 100 izlagača iz cele Vojvodine, počev od pojedinačnih poljoprivrednih gazdinstava i malih preduzetničih radnji do restorana, aktiva žena, lokalnih akcionih grupa, turističkih udruženja i organizacija predstavilo je svoje proizvode. Dva dana šunke, kulena, kobasice, čvaraka, sireva, proizvoda od voća i povrća, zimnice, meda, začina, zanatskog piva, vina, paprikaša… za svakog po nešto.

Na štandu bačkopalanačke opštine posetioci su mogli da uživaju u proizvodima od lešnika porodice Panić iz Tovariševa, likeru, pekmezu, rakiji, slatkom od malina gazdinstva Lipovac iz Bačke Palanke, slatkim kolačima, pitama, tortom udruženja „Petica“, „Štrudla bar“ je predstavio svoje sjajne domaće študle i gomboce, zatim tu se našao dimnjeni sir porodice Marinković iz Vizića, raznovrsni suhomesnati proizvodi, domaći sokovi, sirupi, pekmezi iz domaćinstva vredne porodice Stošić „Sremački zalogaj“ iz Neština, udruženje „Luvur“ porodice Grmuša iz Bačke Palanke je posetioce upoznao o hranljivim vrednostima jaja od prepelice, na štandu su se našli i starinski kolači Sofije Kozić iz Vizića, prirodni sokovi, zimnica „Natura max“ iz Bačke Palanke.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here