Nastup opštine Bačka Palanka na Interfestu u Novom Sadu

Međunarodni festival vina ove godine proslavio 18 godina postojanja

1894
Foto: Turistička organizacija opštine Bačka Palanka

NOVI SAD: Minulog vikenda u centru Novog Sada, na Trgu slobode održan je Međunarodni festival vina Interfest, koji je ove godine proslavio 18 godina postojanja.


Opština Bačka Palanka je predstavila svoju sremsku stranu opštine, koja je poznata po svojim voćnjacima i vinogradima, vinarijama iz Neština, kao što su „Tri međe i oblak“ i „Stakić“, zatim tu je i nezaobilazna gastronomska ponuda porodice Stošić „Sremački zalogaj“ takođe iz Neština, dimljeni sir porodice Marinković iz Vizića i proizvodi od aronije PG Panić iz Bačke Palanke.

Preko 80 izlagača iz Srbije, Slovenije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske uzelo je učešće i predstavilo svoju kako vinsku tako i gastronomsku ponudu. Pored kvalitetnih vina, posetioci su mogli da probaju domaće likere, pelinkovac, viski, zatim da degustiraju domaći kulen, sir, kolače, med i druge domaće proizvode.

Foto: Turistička organizacija opštine Bačka Palanka

Obzirom da je Vojvodina regija sa veoma dugom tradicijom uzgajanja vinove loze i pravljenja vina ovaj festival je sjajna prilika za promociju vina, vinske kulture kao i kulturne i turističke ponude jednog regiona, opštine, grada ili sela.


Pogledajte kako da se prijavite za Igre bez granica:

Prijavite se za „Igre bez granica“ u okviru Dunavskog bala

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here