Недеља Црвеног крста се обележава и у Бачкој Паланци

Током недеље бројне активности

162

Светски дан Црвеног крста, 8. мај, и Недељу Црвеног крста која се обележава од 8. до 15. маја, у складу са опредељењем Међународне федерације друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Црвени крст Србије ће обележити слоганом „Заједно чинимо свет хуманијим“.


Црвени крст Бачка Паланка обележиће Недељу Црвеног крста бројним активностима. У понедељак (09.05.) биће подељени пакети помоћи социјално угроженим породицама, док ће у уторак (10.05.) у 19 часова у просторијама Црвеног крста у Бачкој Паланци,  бити организован час прве помоћи и то ђацима бачкопаланачких школа.

У оквиру активности, у среду 11. маја када се иначе обележава Национални дан добровољних давалаца крви, биће целодневна акција добровољног давања крви у просторијама Црвеног крста од 08 до 12 и од 14 до 18 часова. Истог дана одржаће се  крос у 15:15 часова на рекреационом центру Тиквара за ђаке ОШ „Вук Караџић“.

У четвртак (12.05.), у ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци биће Ликовна колонија, на коојој ће сликари УЛС „Петар Томић“ сликати са ученицима.

У одмаралишту Црвеног крста у Багремари, у петак (13.05.), биће организовано дружење волонтера Црвеног крста и деце из ОШ „Херој Пинки“ са почетком у 10 часова. Такође у петак, у ОШ „Вук Караџић“ у 10:45 часова биће реализована радионица „Промоција хуманих вредности“.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here