Обровац: У току меморијални турнир „Горан Максимовић – Макса“

1128

ОБРОВАЦ: Српска православна црква и њени верници ће 9. августа прослављати Светог великомученика Пантелејмона, сеоску славу у Обровцу. У оквиру прославе сеоске славе, у среду (03.08), отворен је и меморијални турнир „Горан Максимовић –  Макса“ који ће трајати наредне три недеље. 


Турнир се организује као сећање на трагично настрадалог, капитена клуба Борац 46, Горана Максимовића, који је погинуо у саобраћајној несрећи која се догодила на излазу из Футога према Бегечу 6. септембра 2021. године.

Турнир се одржава у дворишту ОШ “ Жарко Зрењанин” у Обровцу. Ове године је пријављено 12 мушких екипа и две женске екипе које ће се такмичити у оквиру овог турнира.

Први пут у историји Обровца турнир су отвориле две женске екипе, које су дале свој максимум и показале огромну борбеност на терену. Утакмица је завршена резултатом 3:2 за даме у белом.

Ноћни турнир у малом фудбалу је само једна од активности и манифестација које се организују у оквиру “Дана Светог Пантелејмона”. Такође, у оквиру ове манифестације КУД “ Светозар Марковић” из Обровца организује фолклорну манифестацију која је хуманитарног карактера.

У периоду од 6. до 7. августа ФК „Борац-Обровац“ традиционално организује меморијни „Брацин турнир”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here