Odložen šezdeseti festival kobasica, kulena i slanine u Polojskoj šumi

Odlaganje zbog korona virusa

1018
Foto: Dnevnik

U polojskoj šumi nadomak Bačke Palanke, neće se naredne subote – šestog februara, održati tradicionalni 60. festival kobasica, kulena i slanine.


Kako pišu „Nedeljne novine“, njeno održavanje sprečila je pandemija korona virusa. Pod uslovom, da se situaciju u pogledu ove zarazne bolesti značajno poboljša, organizatori ove gastronomsko – turističke manifestacije će je, ipak održati.

O terminu održavanja javnost bi bila pravovremeno obaveštena.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

– Na našu veliku žalost, kao i na žalost velikog broja učesnika, gostiju i posetilca, bili smo prinuđeni da otkažemo održavanje Festivala kobasica, kulena i slanine. Ovo je trebalo da bude jubilarna – šezdeseta priredba ove vrste, koja je tokom proteklog vremena, stekla veliki ugled.

– Festival je godinama unazad, okupljao nekoliko hiljada gostiju, učesnika i posetilaca, iz mnogih mesta Srbije, ali i inostranstva. Pod uslovom da nam epidemiološka situacija dozvoli, mi ćemo ovaj festival ipak, održati. Na taj način, nećemo prekinuti višedecenijsku tradiciju na naše, ali i na zadovoljstvo svih onih koji posećuju ovu manifestaciju pod otvorenim nebom. Pod uslovom da se to dogodi, javnost će biti pravovremeno obaveštena  – kaže Miloš Popov, jedan od organizatora Polojskog festivala kobasica, kulena i slanine.


Pogledaj: Održan protest ekoloških aktivista u Polojskoj šumi

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here