Održana manifestacija „Jedno je škembe“

U Bačkoj Palanci

1209
Izvor: Nedeljne novine

BAČKA PALANKA: U subotu (23.10.) održana je tradicionalna dvanaesta po redu manifestacija „Jedno je škembe“ u organizaciji Udruženja građana „Zlatni karaš“.


– Pandemija korona virusa, nije nam dozvolila da se ova kulinarska manifestacija, održi u dvorištu Slovačkog doma, kao najviše puta do sada. Na početku na tradicionalnom mestu okupljanja, našli su se uglavnom kapiteni – kuvari ekipa, – kaže Zoran Hajrić, predsednik Udruženja građana „Zlatni karaš“. Tu je obavljeno i izvlačenje brojeva, odnosno nazivi ekipa iz „bubnja – kotlića“, nakon čega su im dodeljene robne nagrade sponzora izvlačene „na sreću“ iz kotlića, majice kao i materijal za kuvanje (bez začina).

Potom su se, kapiteni, uputili svako na svoje odredište, gde su zajedno sa članovima svojih ekipa kuvali paprikaš. Odlučili smo se na ovakav korak, kako bi sve učesnike koliko – toliko, zaštitili od pandemije. Jedan manji broj ekipa dve – tri, kuvao je paprikaš u Slovačkom domu. Paprikaš se kuvao na nekoliko desetina lokacija u Bačkoj Palanci, ali i izvan nje.

Neke ekipe kuvale su ga u Iloku, dok su neki naši prijatelji kuvanje obavili i u Nemačkoj, Slovačkoj… Svi oni su po ranijem dogovoru, koji je napravljen, kuvali bećarski paprikaš, a komunicirali smo preko skajpa, mejla, vibera, dakle, uz pomoć novih tehnologija.

Manifestacija ni ovaj put nije bila takmičarskog karaktera. Njen isključivi cilj je bio, da se i u novonastalim okolnostima – održi.

– Samim tim što smo manifestaciju održali, mi smo glavni cilj ispunili. Vredi napomenuti, da smo sve ovo organizovali u saradnji sa pravnim licima. Učesnici manifestacije, koju je podržala lokalna samouprava, su bili privrednici, uglavnom iz naše opštine. Cilj svega ovoga je i da se promoviše naša lokalna samouprava, rad naših privrednika, udruženja. Naši prijatelji iz Iloka – vinari i Pravoslavna crkva, takođe su bili sa nama, – zaključio je Zoran Hajrić.

Ekipe takmičari učesnici manifestacije

“Polojska kobasicijada“, Ugostiteljska radnja „Kod zanatlija“, „Deal servis“, Poljoprivredna apoteka „Lipa plus“, „Ena lemas“, „Tarkett“ 1 i 2, Bife „Kod Jovice“ AMD „Bačka“, Hotel „Fontana“, „Slovački dom“, „Univereksport“ grupa 1 pakovanje, 2 vozači, 3 klanje, Arbo bag“, „Čegar elektro, JP „Standard“, Kulturni centar, „Zlatni karaš BP“, Crveni krst“ Zubna ordinacija „Jović“, Keramičari Pivnice, USR „Šaran“ Pivnice, „Dolić Kraljević“ Ilok, „Daka i sinovi“ Despotovo.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here