Održani „Miholjski susreti sela“ u Pivnicama

U petak, 15. oktobra

535

PIVNICE: U petak (15.10.), u Pivnicama u sali Slovačkog kulturno-umetničkog društva Pivnice, sa početkom u 16 časova, održana je manifestacija „Miholjski susreti sela“, pod pokroviteljstvom Opštine Bačka Palanka i Ministarstva za brigu o selu.


U okviru manifestacije održana su takmičenja u pisanju poezije i u glumi, pevane su i recitovane pesme na srpskom i slovačkom jeziku, a besedu „Prosejavanje misli“ govorio je Jovo Radoš. Klub klasične gitare Akord iz Bačke Palanke takođe je nastupao izvođenjem muzičkih numera, a Amaterskog pozorište „Janko Čeman“ iz Pivnica izveo je skeč.

Na samom kraju podeljene su zahvalnice i pehari najboljima u glumi i pisanju poezije.

Predstavnici Opštine Bačka Palanka krajem septembra potpisali su ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu o dodeli bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ a ukupan iznos koji je Opština Bačka Palanka dobila je 500.000,00 dinara.

U ovim susretima učestvovaće čak 961 selo na teritoriji različitih opština iz čitave Srbije, a u toku tri meseca, od oktobra do kraja decembra, planirano je oko 100.000 učesnika i posetilaca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here