Одржано такмичење у пецању рибе на пловак

У Обровцу на каналу ДТД у организација РД "Мрена"

1022
Извор: Недељне новине

ОБРОВАЦ – Сваке године у априлу месецу пред Ускршње празнике Риболовачко друштво „Мрена“ из Обровца организује такмичење за своје чланове у пецању рибе – на пловак.


Такмичење је ове године одржано 09.04. по већ раније установљеним пропозицијама. Време такмичења је било од 08:30 до 11:30 часова. Такмичара је било 20 и надметали су се ко ће највише да улови рибе без обзира на врсту рибе.

Такмичење је одржано уз присуство двадесетак посматрача и чувара из “Војводина воде”. Такмичари су заузели своја места на раније припремљеним и одређеним локацијама. После 3 сата пецања најуспешнији је био, стари риболовац и фаворит такмичења, Драган Кнежевић-Шуго који није изневерио очекивања својих присталица освојивши прво место.

Уловио је укупно 1.900 грама рибе. Друго место је освојио Свитислав Вукојев са укупно 1.160 грама, а треће Страхиња Милисављевић са 980 грама рибе.

На овом такмичењу су учествовали и млади риболовци-деца од којих су најуспешнији били: прво место је Богдан Лакић са 985 грама рибе, друго место Бранислав Бауран са 590 и треће место Марко Опарница са 205 грама уловљене рибе.

Свако дете учесник је добило утешну награду. На крају ове активности дипломе старијим учесницима је уручио председник друштва Драган Вукојев. Ову акцију помогли у виду спонзорства: Сања и Саша Олујић, Петар Јовановић, Душко Јовановић, Милинко Бауран (који је уједно био и кувар) као и Бошко Лакић из Бачке Паланке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here