Ovogodišnja „Kupusijada“ u petak i subotu u Futogu

Futoška kupusijada je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga

178
Foto: Turistička organizacija Grada Novog Sada

FUTOG: „Futoška kupusijada“ predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji – po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.


„Kupusijada“ promoviše futoški kupus – brend Srbije, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa.

Futoška kupusijada je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

Ove godine program Kupusijade traje dva dana – u petak 5. i subotu 6. novembra, i po običaju prvi, 5. novembar, posvećen je najmlađima.

U subotu 6.novembra u 12:00 predviđeno je svečano otvaranje i obraćanje organizatora i pokrovitelja manifestacije – Grada Novog Sada.

U 14:00 časova biće proglašeni najuspešniji učesnici u takmičenju „Izbor najteže glavice futoškog kupusa“ i najbolji kuvari – pobednici u takmičenju u kuvanju jela od kupusa.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad a organizatori manifestacije su: MZ Futog, Kulturni centar “Mladost”, Udruženje “Futoški kupus”, Poljoprivredna škola sa Domom učenika Futog, Osnovne škole „Miroslav Antić“ i „Desanka Maksimović“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here