Почела регата „Воде Војводине“, 2. јула стиже у Бачку Паланку

Међународна регата "Воде Војводине", 12. по реду, у петак испловила из Новог Сада

419
Фото: Воде Војводине, преузето са 021.rs

Регата се одржава до 3. јула на војвођанским каналима и рекама и у њој учествује 100 бродова који ће прећи маршруту од 300 километара за 10 дана, на релацији Нови Сад – Бачки Петровац – Руски Крстур – Српски Милетић – Сомбор – Бездан – Апатин Богојево – Бачка Паланка.


Пловидбом се обележава и Дан Дунава, 29. јун, када ће регаташи бити гости у Апатину и учествовати на манифестацији поводом овог „речног празника“.

Овогодишња регата носи слоган „Чиста вода, чиста љубав“, а током пловидбе регаташи ће у сарадњи са свим локалним самоуправама одвајати отпад за рециклажу.
ЈВП „Воде Војводине“ ће, у сарадњи са Удружењем „Чепом до осмеха“, од новца прикупљеног од рециклаже и сопствених средстава купити терапеутски трицикл за Доротеу Пеић (8) из Ваљева и колица за Михајла Папа (17) из Новог Сада.

То предузеће укључило је и студенте у овогодишњу регату, па је за победничку идеју на конкурсу расписаном за израду лога са еко-мотивом, доделило награду од 120.000 динара студенту ФТН-а, Марку Ађину. Његов лого је тако постао заштитни знак Међународне регате „Воде Војводине“ 2022. године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here