Почеле пријаве за манифестацију „Циклобач“ у Бачу

Ова рекреативна вожња сваке године окупи све више учесника из околине, па и региона

358
Фото: Фејсбук

БАЧ – У недељу 19. јуна, са почетком у 10 часова, у Бачу ће се одржати традиционална, осма по реду манифестација „Циклобач“, у организацији Туристичке организације општине Бач, за све љубитеље вожње бициклом.


Ова рекреативна вожња сваке године окупи све више учесника из околине, па и региона. Прва рута је Бачка Тврђава – Мали Бач – Вајска – Језеро Провала и износи 15 километара, док је друга рута дужа и износи 40 километара – Бачка Тврђава – Мали Бач – Вајска – Језеро Провала – Бођани – Бентом до Бачког Новог Села.

Наведена рута обухвата најатрактивније локације у општини Бач – средњовековну тврђаву, где је предвиђен старт, вожњу подграђем, преко пешачког моста, поред остатака турског купатила и Фрањевачког самостана, затим насељеним местима Мали Бач и Вајска до језера Провала – највећег купалишта у општини са уређеном пешчаном плажом, где је уједно предвиђено заустављање уз одмор и освежење, као и додељивање пехара у неколико категорија.

Након тога за упорније бициклисте, рута се наставља кроз насеље Бођани – поред православног манастира одакле се насипом уз Дунав вози до Бачког Новог Села у укупној дужини од 40 километара. По стизању на циљ, за све учеснике је предвиђен ручак и дружење.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here