Prijavljeno već trideset parova

Za manifestaciju "Zlatna svadba"

924

Manifestacija u kojoj se okupljaju stariji parovi koji su brak sklopili 1970. godine, „Zlatna svadba“, i koju realizuje Udruženje građana „Stav“ bi ove godine trebala da se održi 21. avgusta, naravno ako to epidemija korona virusa u Srbiji dozvoli.


UG „Stav“ je već krenulo u ovu priču obilazeći parove širom naše opštine, a već se prijavilo tridesetak starijih parova.

– Nismo imali priliku da ove godine organizujemo našu centralnu manifestaciju „Dan sremuša“ zbog korona virusa i bilo bi nam jako žao ako se ni „Zlatna svadba“ ne bi održala iz istog razloga, kaže Zoran Jovičin iz Udruženja građana „Stav“ i nastavlja:

– Pre oko dve nedelje smo krenuli u organizaciju „Zlatne svadbe“ koja je dosta pozitivno odjeknula u našoj opštini, a tada je situacija oko korona virusa bila mnogo blaža nego sada. Obišli smo polovinu starijih sugrađana za koje znamo da su sklopili brak pre pola veka u Bačkoj Palanci, a na naše iznenađenje već ih se tridesetak prijavilo.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

– Imamo više prijavljenih parova sa sela nego iz grada, jer smo do sada obišli smo trećinu parova iz grada. Što se tiče prijavljivanja u selima, Obrovac je fantastičan, a Mladenovo vrlo dobro. Svake godine jedno mesto iskoči i u pozitivnom i u negativnom smislu. Za mene su veliko i prijatno iznenađenje Pivnice iz kojih do sada nismo imali prijavljenih parova.

– Kada imamo 22-23 prijavljena para onda krećemo u drugi deo realizacije vezan za zakupljivanje restorana, traženje muzike, fotografa i snimatelja… Imamo oko mesec i po dana do same manifestacije i računamo da će se situacija oko korona virusa malo smiriti, a uradićemo sve u epidemiološkom smislu što je do nas.

– Manifestaciju „Zlatna svadba“ ćemo održati u Hotelu „Grand“ u Bagremari. Jovičin je apelovao na starije parove da se prijave, ali i one koji su sklopili brak u nekoj drugoj opštini, ali koje je život doveo u Bačku Palanku da se jave na telefon 060/132-31-71. Isto tako poziva sve zainteresovane firme da pomognu održavanje ove manifestacije jer, kako kaže, šteta je da zbog 30-40 hiljada dinara ona ne bude održana.

Posle ove manifestacije Udruženje građana „Stav“ će 19. septembra organizovati putovanje za parove iz „Zlatne svadbe“ kada će se obilaziti manastiri na Fruškoj Gori, posetiti Petrovaradin, Banstol i Sremski Karlovci.


Pogledaj: Početak „Dunavskog bala“ u znaku proslave ljubavi

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here