Projekat ,,Energija je svuda oko nas”

Tehnička škola „9. maj“

710
Foto: Nedeljne novine

Od profesorke Svetlane Erceg, saznali smo novosti iz Tehničke škole „9. maj“:

– Projekat ,,Energija je svuda oko nas je inicijativa takmičarskog karaktera koja je potekla od Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike iz Novog Sada.


Uz podršku Pokrajnskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu i Pokrajnskog sekretarijata za energertiku i mineralna goriva, pokrenut je ovaj projekat od školske 2009/2010. godine pa do danas.

Cilj ove inicijative je na osvešćivanju učenika o energetskim problemima, na kreativnom razmišljanju i idejama koje se osmišljavaju kroz razne aktivnosti (modeli i makete, multimedijalne prezentacije, literarni i likovni radovi, fotografija…) učenika i mentora u školama Vojvodine u vidu mini projekata u oblastima:

– Alternativni i obnovljivi izvori energije;

– Energetska efikasnost (racionalno korišćenje);

– Ekologija, upravljanje otpadom i energija.

Ove školske 2020/2021. godine naša škola je uzela učešće u projektu. Učenici IV – 1 odeljenja Adrian Vukojević i Ivan Dolenac, pod mentorstvom profesora Janka Hložana, osmislili su i napravili model – maketu „Hidroelektrana” i osvojili 1. mesto u kategoriji srednjih škola. Takođe, učenici II – 1 odeljenja Stevan Boškov i Aleksandra Struharik, pod mentorstvom profesorke Svetlane Erceg, napravili su multimedijalnu prezentaciju „I mišići struju daju” i osvojili 2. mesto.

Završna manifestacija projekta i dodela nagrada se održala onlajn, putem Zum aplikacije.

Iz redakcije „Nedeljnih novina“ iskrene čestitke na značajnom uspehu Tehničke škole „9. maj“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here