Ретроспектива „Ђинђувераја“ кроз изложбу плаката

Сајам уникатног, ручно рађеног накита - Ђинђуверај се одржава у суботу, 18.06. у главној улици са почетком у 10.00 часова

216
Извор: Народна библиотека "Вељко Петровић"

БАЧКА ПАЛАНКА – Изложба „Ђинђуверај/Шкраберај“ свечано је отворена у петак, 10. јуна у Галерији библиотеке, поводом десет година постојања и рада Сајма уникатног, ручно рађеног накита.


У оквиру поставке посетиоци могу да виде 23 плаката који су у периоду од 2012. године до сада најављивали ову интересантну манифестацију. Аутори плаката су: Ана Митровић, Желимир Крижов, Марко Миливојевић, Марко Антић, Дамир Халик и Радослав Карановић.

Занимљивост везана за ову изложбу су QР кодови који се налазе испод плаката које је дизајнирао Радослав Карановић, са намером да их посетиоци изложбе могу очитати и преузети музичку композицију која је била лајт мотив аутору док их је осмишљавао.

У музичком програму наступила је Душица Голубовић, професор флауте и саксофона. Изложба је рализована у сарадњи Омладинског центра и Завичајног одељења Библиотеке. Заинтересовани посетиоци моћи ће да погледају изложбу плаката у наредних десетак дана.

Народна библиотека“Вељко Петровић“ у оквиру својих активности, радо промовише делатност локалних удружења, употпуњујући на тај начин и културну понуду општине Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here