Rezultati trka na trećem Kupu Vojske Srbije u Karađorđevu

Počasti jahaču Goranu Mešetoviću

374
Foto: Ministarstvo odbrane

KARAĐORĐEVO: Grlo Spencers Son i njegov jahač Goran Mešetović pobednici su glavne trke „Srpska konjička divizija”, koja je održana u okviru obnovljenog Kupa Vojske Srbije, treći put zaredom u vojnoj ergeli „Karađorđevo”, nadomak Bačke Palanke.


Pehar pobedniku uručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Drugo mesto u toj trci zauzeo je Darko Ljubomirović i grlo Kalimero Bas, dok je treće mesto pripalo Milošu Milojeviću i grlu Miš Mažie.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković uručio je pehar pobedničkom grlu Hercule de Sajan i kasaču Branku Skenderoviću koji je osvojio prvo mesto u glavnoj kasačkoj trci „Čegar“. Drugo mesto osvojio je kasač Josip Gavrić Mlađi i grlo Sara Vaughan A.T., dok je treće mesto pripalo Dejanu Kataniću za grlo Armani B.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

U okviru ovogodišnjeg Kupa Vojske Srbije – Karađorđevo 2020, održane su i tri kasačke trke „Paštrik“, „Oslobođenje Beograda“ i „Košare“ i tri galopske trke „Kolubara“, „Cer“ i „Kajmakčalan“, kao i defile Konjičkog voda Garde. Pobedničke pehare osvojili su Vladimir Pribić i Amy del Duomo, Martina Jozić i Anna Milau, Anđel Andor i Tour de Luks, kao i Željko Ilić i Targaryan, Goran Mešetović i Njaslanji i Željko Ilić i Can You Cath Me.

Za razliku od prethodne dve godine, manifestacija Kup Vojske Srbije – Karađorđevo ove godine održana je u jednom danu, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa i poštovanja epidemioloških mera događaj nije bio otvoren za širu publiku.

Manifestacija je obnovljena 2018. godine, posle pauze od 12 godina i značajno je doprinela vraćanju starog sjaja ergele „Karađorđevo“, osnovane davne 1885. godine.


Pogledaj: U kampu za volontere Crvenog krsta jačaju humanost i timski rad

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here