Сећања на завичај предака

У Младенову је прошлог викенда одржана традиционална манифестација „Дани колонизације“

371
Извор: Приватна архива

Младеново јe ове године, другог викенда августа месеца, било у знаку традиционалне културно-забавне и спортске манифестације „Дани колонизације“.


Младеновљани и њихови гости присетили су се још једном дана када су житељи овог места и њихови преци стигли у ондашњи Букин – данас Младеново, возом без возног реда из Босанске Крупе, Гламоча, Купреса у питому бачку равницу.

Програм обележавања „Дана колонизације“ је био тако конципиран да и поред ограничених новчаних средстава, колико–толико, задовољи већину оних који се тих дана нађу у овом месту.

У суботу, (13. 8.) делегација састављена од чланова МЗ Младеново и локалне самоуправе положила је венце и цвеће на споменик жртвама НОР-а у Другом светском рату и припадницима Црвене армије који су дали своје животе за ослобођење овог села.

У сали Дома културе била је одржана свечана седница Савета МЗ Младеново, а у башти Дома културе био је одржан целовечерњи концерт КУД-а „Др Младен Стојановић“ из Младенова са гостима КУД-а „Мокра Гора“ из Зубиног Потока, који су дошли.

У програму је учествовао и КУД „Благоје Паровић“ из Гајдобре, КУД „Вук Караџић“ из Лознице, Фолклорни студио Оџаци и КУД „Цазра“ из Апатина.

Тачно у поноћ улицама Младенова била је истрчана традиционална поноћна трка. Најуспешнији такмичари у овој трци и овај пут били су награђени. Током суботњег пре поднева у парку поред ОШ „Бранко Ћопић“ била је одржана ликовна колонија уз учешће чланова УЛС „Петар Томић“ из Бачке Паланке.

У недељу, (14. 8.) у ресторану „Код Сивог“ одржао се традиционални шаховски турнир, а на фудбалском терену одиграна је пријатељска фудбалска утакмица између домаће „Будућности“ и једне нижеразредне екипе.

У недељу увече, у башти Дома културе, на програму је било диско вече. Улаз на све поменуте манифестације и такмичења је био слободан.

Овогодишње „Дане колонизације – Младеново 2022“ подржала је локална самоуправа, а носилац одржавања целокупног програма је Месна заједница Младеново, рекао је Слободан Манојловић, председник Савета МЗ Младеново.

Одржан дечији фестивал „Ђерам – чувари традиције“ у Младенову

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here