Трка мира прошла кроз Бачку Паланку

Како је то данас изгледало у Бачкој Паланци, погледајте у прилогу.

1041

БАЧКА ПАЛАНКА – Спортско-мировна манифестација „Трка мира“ (Peace Run) ове године одржава се од 25. јуна до 2. јула. На свом путу кроз Србију, у суботу 25. јуна, Трка мира прошла је кроз Бачку Паланку.

Почетак трке мира био је на самом уласку у Бачку Паланку из правца Илока. Како је то данас изгледало у Бачкој Паланци, погледајте у прилогу.

 

Манифестација има међународни карактер, а циљ јој је промоција мира и једнакости.

На свом путу кроз Србију у трајању од 8 дана Трка мира пролази ће кроз: Бачку Паланку, Нови Сад, Сремске Карловце, Инђију, Стару Пазову, Нову Пазову, Београд, Гроцку, Смедерево, Пожаревац, Костолац, Велико Градиште, Голубац, Доњи Милановац, Кладово и Неготин.

О Трци мира

Од свог оснивања 1987. године, Трка мира је посетила преко 150 земаља и дотакла срца милиона људи на свим континентима. Peace Run је непрофитна спортска манифестација и одржава се искључиво са циљем да промовише и подстиче мир, пријатељство и разумевање међу људима, без обзира на њихову расну, верску, политичку или националну припадност. Преносећи бакљу из руке у руку, људи из целог света изражавају своју наду и снове о бољој и светлијој будућности.

Бакљу мира су до сада држали милиони људи широм света, а међу њима и многи истакнути грађани света – председници држава, премијери, спортисти, уметници… Да наведемо само неке од њих: Михаил Горбачов, Нелсон Мендела, Мајка Тереза, Леди Дајана, Краљица Елизабета ИИ, Мухамед Али, Добрица Ћосић, Борислав Јовић и многи други. Трку Мира је 2005. године благословио и Његова Светост господин Патријарх Павле.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here