У Обровцу одржан помен солунским добровољцима

572

На Духовски понедељак у Обровцу одржан је помен солунским добровољцима. У просторијама порте Српске Православне цркве одржан је петнаести по реду скуп и прослава удружења Савеза потомака ратника Србије и парастос борцима ратова 1912-1920. године.


Скупу су присуствовали потомци солунских ратника, као и присталице. У Обровцу постоји спомен плоча код Дома Здравља погинулим солунским добровољацима, њих 46. После одржане службе парастоса од стране Мирослава Тронколовића, свештеника цркве у Обровцу, све присутне је поздравио Стојан Темеринац. Уз разговор и причу са гостима, присећали су се на приче старијих, поготово из Другог светског рата а касније је Темеринац говорио о сеобама српског народа. Било је уочљиво да је ове године био нешто већи број присутних. Организатори су били Микица Јовин, Ђорђе Радивојков, Лазар Јовин и Озрен Темеринац.

Овој свечаности сваке године присуствује и пензионисани свештеник из Бачке Паланке Бранко Денчић. Заједнички ручак су сами присутни организовали. На свечаности је на крају изабран и организатор скупа следеће године, а то ће бити
Озрен Темеринац.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here