Zajedničkim snagama sakupili 12.500 dinara za Lenku Žutković

Na humanitarnoj prodaji održanoj u petak, 18. juna

466
Foto: Facebook/Tamara Jožić

BAČKA PALANKA: „BB auffinger i chiffonier“ onlajn secondhand prodavnica garderobe u saradnji sa organizacionim timom Đinđuveraja – sajma unikatno ručno rađenog nakita, u petak 18. juna u „Uskoj ulici“, organizovala je ponovnu humanitarnu prodaju nakita, a u okviru akcije „Za Lenkino bolje sutra!“.


Akciji se priključio i „Pirat bar“ te je nakon završene prodaje nakita, kutija prosleđena u taj lokal pa je skupljanje novca nastavljeno.

Za nekoliko sati koliko je trajala akcija, skupljeno je 12.500 dinara, a sav iznos je uplaćen na račun Lenke Žutković iz Bačke Palanke.


Lenka je bila zdravo dete. U februaru 2020. godine se prehladila i dobila laringitis. Nakon što je tada primljena u dečiju bolnicu u Novom Sadu stanje joj se pogoršava i prestaje da diše. Reanimacijom je preživela, ali je ostalo veliko oštećenje mozga usled hipoksije. Ona ne vidi, ne hoda i ne govori.

Potrebni su joj tretmani i terapije radi oporavka koje je moguće u Americi. Lenka se nedavno vratila iz Amerike gde je primila prvu dozu terapije i gde je išla na potrebne tretmane. Napredak je vidljiv, ali Lenka u septembru mora ponovo u Ameriku da primi novu dozu terapije te će prikupljeni novac doprineti upravo tom.

Foto: Privatna arhiva

Pogledaj: Puna ulica predivnog, ručno rađenog nakita (VIDEO)

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here