Najbolja učiteljica – Dragana Menčik

5272

Priznanje za bačkopalanačku učiteljicu

BAČKA PALANKA – Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ treću godinu zaredom nagradilo je najbolje učitelje i nastavnike u Srbiji, koji se izuzetno zalažu i motivišu učenike da razviju svoje sposobnosti i talente i van onoga što se podrazumeva pod redovnom nastavom. Među nagrađenima je i Dragana Menčik, učiteljica iz Bačke Palanke.

Pročitaj više: Dragana Menčik među 16 najboljih prosvetnih radnika

Nagrađeni su prosvetni radnici, koji učenicima drže drugačije, zanimljivije časove. Oni primenjuju savremene metode nastave, organizuju najrazličitije vannastavne aktivnosti, decu podstiču na rad, istraživanje i proaktivnost i daju pozitivan primer ostalim predavačima.

Od tri stotine prijavljenih kandidata, izabrano je šesnaest najboljih, a među njima je i Dragana Menčik, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke.

„Oni nagrađuju inovativne nastavnike, one koji su u potpunosti posvećeni svom poslu, entuzijaste, profesionalce, ljude koji primenjuju različite metode i oblike rada i koji su spremni za nešto novo u nastavi. Iz dece izvlače maksimum i veoma vode računa o talentovanoj deci“, navodi Dragana.

Kandidate su prijavljivali učenici, njihovi roditelji, kolege.

„Lepo je bilo na jednom mestu videti ljude, koje spaja nešto…a to je, ja bih rekla, entuzijazam pre svega. Čestitam onim kolegama, koji rade dugo i još uvek su entuzijasti“, ističe ona.

Najbolji edukatori Srbije pored lične nagrade, dobili su i po 100.000 dinara za unapređenje svog rada. Učiteljica Dragana će, kako kaže, u dogovoru sa svojim đacima odlučiti, na koje projekte će utrošiti ta sredstva.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here