Akcija – jabuka umesto cigarete

460
Foto: Facebook/Crveni krst Bačka Palanka

BAČKA PALANKA: Volonteri Crvenog krsta Bačka Palanka, obeležili su Nacionalni dan bez duvanskog dima i to akcijom u kojoj su davali jabuku kao simbol zdravlja u zamenu za cigaretu koja je uzrok mnogih bolesti.


Pored simbolične zamene u okviru akcije, volonteri su delili i promotivni materijal na mestima od javnog značaja, kako bi probudili svest ljudi o prestanku pušenja.

 

U Srbiji je Nacionalni dan bez duvanskog dima (31. 01.) ove godine obeležen pod sloganom  „365 DANA BEZ DUVANA” . Pored ukazivanja na štetne efekte upotrebe duvana i duvanskih proizvoda i izloženosti duvanskom dimu, posebno se naglašava značaj prestanka pušenja.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Duvanski dim direktno štetno utiče na zdravlje osobe koja konzumira duvanske proizvode i pasivno štetno utiče na zdravlje osoba koje provode vreme u blizini osobe koja konzumira cigarete.

Rezultati istraživanja Kancelarije za prevenciju pušenja iz 2020. godine pokazuju da epidemija COVID-19 nije bitno uticala na pušačke navike većine pušača (91%), dok je 4% pušača povećalo broj cigareta, isto toliko je smanjilo broj popušenih cigareta u toku dana, dok je samo 1% pušača prestalo da puši.


Pročitaj: Počelo podnošenje zahteva za subvencije u stočarstvu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here