Багер опет освануо пун смећа – Ко прља, а ко чисти?

Зашто је уклањање смећа са река и обала Сизифов посао?

899

Већ неколико пута смо писали како се на излетишту Багер смеће баца ван канти за смеће, на обалу и у траву, али апели нису уродили плодом. Багер је све чешће пут смећа које остављају посетиоци, а које се поново фотографише и поставља по социјалним мрежама.


Стално исти сценарио 

На излетишту Багер постоје постављене канте за смеће, као и контејнер који служба ЈКП „Комуналпројект“-а односи по редовном распореду. У чему је проблем, питали смо Илију Јовкића, нашег суграђанина који на Багеру проводи велики део свог времена и који се хуманитарно бави његовим сређивањем. Сетимо се да је у фебруару организована акција чишћења, а да је то јутро након акције чишћења, на Багеру освануло ново смеће на плажи.

– Постоји неколико нас који идемо за другима и купимо смеће, али оно што мене чуди јесте питање зашто је људимa тешко да однесу смеће до великог контејера, који се налази на 50 метара од плаже. Месна заједница „Стари Град“ је раније имала средства које је издвајала за одржавање чистоће обале Багера и пражњење смећа, али колико знам, не могу више да издвоје средства за то.

– Не знам како их није срамота да оставе отпад за собом и да сутра опет дођу на исто место да се купају, пецају или да обављају своје слободне активности. Мени није било тешко да неколико пута организујем хумане људе, скувам пасуљ и очистимо обалу. Зашто је вама онда тешко да учините да део наше Бачке Паланке буде чист за све нас? 

Моли се слављеник да дође по торту и смеће

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here