Безбедност саобраћаја у Обровцу

Необележени пешачки прелази

890
Фото: Недељне новине

OБРОВАЦ – Познато је да је у Обровцу најпрометнији саобраћај од свих Месних заједница у општини Бачка Паланка, пре свега јер кроз Обровац води главни пут од Београда према Суботици.


Иако је фреквенција саобраћаја велика превентивне мере безбедности саобраћаја нису увек присутне. Један од главних проблема су необележени пешачки прелази и то пре свега прелаз из Железничке улице преко главног пута у улици Краља Петра Првог. На овој раскрсници свакодневно прелази велики број ученика. Овај прелаз је некада био обележен, али више није, зашто, то не знамо.

Посебно треба истаћи да се у непосредној близини уз сам пут налази ресторан „Три шешира“ где се скупља велики број Обровчана, одржавају се прославе, рођендани, састанци генерација, даће и слично. На овом сада необележеном прелазу дошло је до саобраћајне несреће са тешким последицама. Грађани Обровца оправдано траже да се на овој раскрсници између „Три шешира“ преко улице Краља Петра Првог поново обележи пешачки прелаз.

Некада је био обележен пешачки прелаз који иде из улице Раде Маријанца преко улице Краља Петра Првог, где повећи број ученика прелази улицу на путу за школу. Слична је ситуација коју из улице Ђуре Јакшића (код Шмита) пресеца главну комуникацију. Не сме се заборавити необележен и необезбеђен прелаз у Новом Обровцу, где стају аутобуси и излази велики број радника, без икаквог прегледа, а и овде је било саобраћајних незгода.

Посебан проблем представљају у саобраћају бициклисти који се возе и главном цестом без осветљења, што саобраћајни проблем чини сложенијим. Сматра се да се ови проблеми са Саветом Месне заједнице и надлежним општинским органима требају што пре решавати, посебно како би се безбедност деце и учесника у саобраћају повећала.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here