Deca sa Kosmeta pevala „Lazaricu“ u skupštinskoj sali u Bačkoj Palanci

"Ne dam, ne dam zemlju cara Dušana, ne dam deco ni kamena s dvora njegova..."

579

BAČKA PALANKA: U sredu (21.07.) Opštinu Bačka Palanka posetila su deca iz opštine Leposavić, odnosno iz Kosovske Kamenice. Održan je prijem u skupštinskoj sali u zgradi Opštine Bačka Palanka.


Na prijemu, koji je počeo u 10 časova, prisutnima su se obratili Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka, zamenik predsednika opštine Mita Lačanski, kao Milan Čavić, predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka i njegov zamenik Bojan Radman.

Pored obraćanja domaćina, obratili su se i gosti i to na najlepši način. Deca su otpevala tri pesme i to: „Ne damo te zemljo Nemanjića, Obilića, braće Jugovića“, „Junaci sa košara“ i „Lazarica“.

U ponedeljak (19.07.), u Bačku Palanku je došlo tridesetčetvoro dece i dva nastavnika iz Kosovske Kamenice, sa Kosova i Metohije, a borave u prostorijama Predškolske ustanove „Mladost“ u Bagremari i biće gosti našeg grada do kraja nedelje.

Juče (20.07.), deca sa nastavnicima posetila su manastir u Bođanima, Tvrđavu u Baču i Ergelu u Karađorđevu. Nakon današnjeg prijema kod predsednika opštine, deca su otišla u Kulturni centar gde su za njih predviđene kreativne radionice.

Naredne dane do polaska kući, deca će provesti u odmaranju, tačnije posetiće bazene u okolini i uživati.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here