Doneću pomoć mladenovljanskoj školi i ambulanti

Humanitarac Jean Pierre Maurisse iz Francuske, sa prijateljima boravio u Mladenovu

938
Jean Pierre Maurisse (Foto: Nedeljne novine)

MLADENOVO: Rođeni Mladenovljanin Stanko Svitlica Gaga, koji decenijama živi u Novom Sadu, gde se veoma uspešno bavi građevinskim poslovima, boravio je početkom ove nedelje u selu gde je rođen.


Zajedno sa njim, bili su i njegovi prijatelji iz Francuske, koji su prvi put boravili u Mladenovu. Svi oni su sa veoma pozitivnim impresijama, napustili Mladenovo, a neki od njih su obećali da će se sledeće godine u njega vratiti.

Jedan od njih je i humanitarac Jean Pierre Maurisse, iz Tulona, koji je prethodnih godina dolazio u Zaječar, Beograd, Bor i druge gradove, donoseći pomoć uglavnom u bolnice i škole. Jean Pierre je boraveći u Mladenovu, čvrsto obećao, da će prvom narednom prilikom kada dođe u Srbiju, humanitarnu pomoć doneti i u ovo mesto.

– Boraveći u humanitarnim misijama u Srbiji, zemlji koju obožavam, između ostalog, donosio sam krevete za bolnicu u Zaječaru, kao i stolove i stolice. Želeo sam da donesem i lekove, ali na to nemam pravo. U Dom za nezbrinutu decu u Paraćinu, doneo sam svojevremeno garderobu, sredstva za higijenu. Svakako da planiram, da i dalje dolazim u Srbiju i pomažem. Želja mi je, da tokom naredne godine, tokom jula ili avgusta, pomognem zdravstvenoj ambulanti i školi u Mladenovu. Da bi to ostvario, potrebno je da se oglasi škola i da napravi spisak onoga šta joj je potrebno. To se takođe, odnosi i na ambulantu. Sve ostalo ću ja uraditi, i sigurno da ovo što sam rekao, neće biti samo puko obećanje. Dakle, spisak je na prvom mestu, a nakon toga ću se raspitati kako i na koji način da ono što nosim prenesem preko granice. Spisak, dakle treba što pre da mi se dostavi, kako bih pravovremeno obavio sve formalnosti, i pomoć doneo u školu i ambulantu tokom naredne godine – izjavio je prilikom boravka u Mladenovu, Jean Pierre Maurisse.

Zanimljivo je da je Pera, kako ga svi u Srbiji zovu, nameravao da se oženi iz Srbije. Međutim, imao je samo jedan problem, hteo je da se posle ženidbe nastani u našoj zemlji, što njegova životna saputnica nije prihvatala. Njena želja je bila, da zajedno sa njim, živi u Francuskoj, što on nije nikako hteo da prihvati. O tome koliko voli Srbiju, Jean Piere Maurisse je pokazao otvaranjem facebook stranice, pod nazivom „Pera voli Srbiju“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here