Дванаесточлана породица Адамовић из Бачке Паланке решила стамбено питање

Уз помоћ Хуманитарне организације "Срби за Србе", али и других донатора Адамовићи имају свој дом

7233
Извор: Хуманитарна организација Срби за Србе

Дванаесточлана породица Адамовић из Бачке Паланке крајем прошле године решила је своје стамбено питање. Уз помоћ Хуманитарне организације „Срби за Србе“ и других донатора, фирми и свог новца, Срђан, Милијана и њихово десеторо деце сада имају свој дом. 


„У Бачкој Паланци, десеторо деце заједно са својим родитељима Срђаном и Милијаном дочекало нас је у свом новом дому! Прича која је охрабрила многе и показала сву лепоту многочланих породица, захваљујући многобројним донаторима широм света исписала је нове странице. Љубав која је у овој породици свеприсутна оплеменила је нови простор, па је било уживање разговарати са децом и родитељима који нису крили велику радост због свега“, наводе из ХО „Срби за Србе“.

Хуманитарна организација Срби за Србе учествовала је са 3.527.583 динара у куповини куће. Остатак новца прикупљен је од других донатора, фирми, део новца Адамовићи су већ имали, а део су позајмили.

„Посебну захвалност дугујемо породици трагично преминуле Саше Стопањац која је покренула донаторску кампању путем Фејсбук друштвене мреже са циљем да се у сећање на њу и њену љубав, коју је делила са својом породицом и пријатељима, уместо куповине цвећа донирају средства за овај пројекат“.

Подсетимо, Срђан и Милијана успешни су стоматолози који имају своју ординацију у центру Бачке Паланке. На понос васколиког Српства, још успешнији су родитеље десет сјајних малишана: Димитрија (17), Јоване (16), Лазара (15), Ане (14), Недељка (13), Николе (10), Ђурђије (8), Јована (6), Саве (5) и Теодора (4).

Ова вредна породица пуна је духа и позитивне енергије, никада се не жале збох многих одрицања која су имали. Награда за њихов труд дошла је у прави час јер су деца већ стасала па је велика кућа била неопходна како би свако имао довољно простора за себе. Осмех, лепота, честитост и храброст породице Адамовић одлике су на којима сигурно треба да почива српски народ, посебно данас када су овакве породице постале права реткост.

„Успех ове акције, улива додатан мотив да наставимо са хуманитарном радом. Позивамо све племените људе који желе да нам помогну у мисији пружања помоћи вишечланим породицама да наставе са подршком“, кажу из организације „Срби за Србе“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here