FEP donirao novac iz humanitarne akcije za lečenje Lenke i Milenka

190

BAČKA PALANKA: U velikoj ekološkoj-humanitarnoj akciji „Recikliraj i(li) doniraj“, za samo dve sedmice, u zamenu za ulaznice za predstave na ovogodišnjem 27. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, prikupljeno je tonu i 143 kilograma reciklažnog otpada.


Zahvaljujući sugrađanima i publici sakupljeno je:

  • 10 kg limenki i 100 kg PET ambalaže = 3.600 din
  • 183 kg čepova = 5.500 din
  • 650 kg stakla = 8.000 din (kompanija Beočib je utrostručila otkupnu vrednost stakla)
  • 200 kg elektronskog otpada = 10.000 din ( kompanija Kemiko je utrostručila otkupnu vrednost elektronskog otpada )

Osim reciklažnog otpada, u zamenu za karte i ove godine mogao je novac da se donira na predviđenim emstima za to, pa je tako u kutiji za donacije sabrano ukupno 51.800 dinara. Zajedno sa otkupninama recikliranog smeća, ukupno je sakupljeno 80.000 dinara koju su oragnizatori FEP-a jednako podelili i uplatili novac za lečenje sugrađana i to Lenka Žutković i Milenka Jovina.

„Podsećamo da reciklažom štedimo energiju i čuvamo naše ograničene prirodne resusrse, učestvujemo u zaštiti životne sredine i doprinosimo smanjenju emisije štetnih gasova koji stvaraju efekat staklene bašte. Recikliranjem produžavamo život naše jedne jedine planete Zemlje i smanjujemo negativne efekte nastale zbog globalnih klimatskih promena. Pozivamo vas da nastavite da sortirate otpad u svojim domovima i da mislite o boljem sutra“ – stoji na sajtu FEP-a.

Pošaljite SMS:

880 na 3030 – Za Lenkinu 

1086 na 3030 – Za Milenka

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here