Јубилеј за свако поштовање

Општинско удружење пензионера Бачка Паланка обележило седамдесет пет година постојања и рада

308
Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – Првог јула, Општинско удружење пензионера Бачка Паланка, обележило је седам и по деценија постојања уз многобројне госте и званице.


Присутне је први поздравио Славко Милекић, председник општинског дружења пензионера Бачка Паланка.

– Отварам свечаност, поводом седамдесет пет година од оснивања удружења пензионера – рекао је Славко Милекић, а затим је замолио присутне да минутом ћутања, одају пошту пензионерима, који су преминули у претходном периоду, а затим се захвалио гостима.

– Имам изузетно велику част и задовољство да поздравим председника Савеза пензионера Војводине Милана Ненадића са његовим сарадницима, затим, председника градског удружења пензионера Суботице Радована Ковачевића са његовим сарадницима, представнике полицијске станице у Бачкој Паланце на челу са командиром Небојшом Бухом, председницу Градског удружења пензионера Сремска Митровица Мирјану Тресканицу са сарадницима, представнике Општинског удружења пензионера Врбас, затим, Милана Периза из градског удружења пензионера Кикинда са сарадницима. Поздрављам и представницу Ерсте банк Веру Михајлов, као и Вукашина Бабића из ДДОР –а „Нови Сад“ и Драгана Јовића из ПИО фонда. Поздрављам и све оне, који су на било који начин помогли овај нашскуп, а нањему нису присутни из различитих разлога. Наше удружење основано је 1. јула 1947. године. Захваљујући упорности и ентузијазму свих оних који су били у удружењу раније, као и оних који су ту данас, успели смо да опстанемо све ове године. Желим да истакнем, да смо ове године успели да помогнемо члановима на различите начине. Успели смо, између осталог, да обезбедимо дрва по цени од осам хиљада динара по метру, иако је набавна цена дрва девет хиљада динара.

Потом се присутнима обратио Милан Ненадић честитајући јубилеј.

– Када неко толико дуго ради, значи, да је он потребан онима за које ради. А, ви сте то показали у свом досадашњем раду и зато вам желим да и даље наставите овако успешно да радите. Желим и да чујем на какве проблеме наилазите и како заједнички да их решавамо. Желим вама све најбоље.

Након тога, реч је узела Мирјана Тресканица, пожелевши присутним дуг и здрав живот и поручивши им да не мисле о томе колике су им пензије, да ли су мале или велике, већ да је најважаније да их што дуже уживају.

Скуп је поздравио и Милан Периз пожелевши им да се дуго, дуго овако виђају и састају уз поруку водите рачуна о вашем здрављу. Уследио је затим заједнички ручак, бачкопаланачких пензионери и њихови гостију, који су се уз песму и игру, забављали до раних вечерњих сати. Домаћину сви комплименти на добро организованом скупу, коме је присуствовало 150 пензионера, гостију и званица. Сви они су од првог до последњег, задовољни напустили салу, у којој су провели неколико заиста незаборавних сати.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here