Констракта се придружила хуманитарној акцији за помоћ Ленки Жутковић

Хуман гест наше певачице

598
Фото: Budi human - humanitarne licitacije/Facebook

Певачица Ана Ђурић Констракта, придружила се хуманитарној акцији за сакупљање помоћи за малу Ленку Жутковић из Бачке Паланке.


Како је објављено на Фејсбук страници „Буди хуман – хуманитарне лицитације“, српска представница на овогодишњој Песми Евровизије је, заједно са чланом групе, изабрала наруквицу која је стављена на лицитацију.

Новац од лицитације биће уплаћен за малу Ленку Жутковић (3).

Ленка је била потпуно здраво дете. Ведра, насмејана и срећна. Волела се играти са лего коцкицама и свирати клавир. Играње са својим псом је било нешто што је обожавала.

У фебруару 2020. године Ленка се прехладила и добила ларингитис. Примљена је у дечју болницу у Новом Саду где јој се стање погоршава и престаје да дише. Реанимацијом је преживела, али је остало велико оштећење мозга услед хипоксије. Ленка не види, не хода, не седи и не говори.

Да би Ленки побољшали квалитет живота потребна јој је новчана помоћ која би јој омогућила специјалистичке прегледе, рехабилитације, интензивне физикалне третмане, трансплантацију матичним ћелијама, асистивна помагала рад са логопедом и дефектологом, третмане у хипербаричној комори који јој изузетно пријају и помажу, куповину ласера који би јој био од великог значаја, наводи се на сајту Буди хуман.

Уз то непоходна су средства за хидро и хипо терапије, ортопедска помагала, помагала за вежбање у кућним условима, за суплементе, медицинске препарате, медицински потрошни материјал, за пелене као и за одлазак у Америку на неуроинтензивне терапије ласером, МНРТ и друге методе, као и за путне и трошкове смештаја.

На срећу, поље трауматичне повреде мозга, хипоксија коју је Ленка доживела је одлично истражено у Америци. Доктор из Америке је спреман на рад са Ленком. Породици то улива наду да ће Ленку вратити, да ће јој вратити одузето детињство, игру и осмех на лице. Ленка на сваких шест месеци треба да борави у Америци на интензивним терапијама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here