Krunići društveno odgovorni i humani

Akcija "Čepom do osmeha"

461

U akciji „Čepom do osmeha“ odavno već učestvuju sestre Krunić Vesna (10 godina) i Nevena (7 godina), a tu da im pripomogne da šareni čepići, nakon igranja, završe u kesama i džakovima je i njihov jednogodišnji brat Vukašin. Žive u Gajdobri.


Njihova mama Dara za Nedeljne novine je rekla:

– Oko nas je mnogo reciklažnog otpada koji zbog naše nemarnosti ne završi na pravom mestu. Iako se u školama dosta priča o recikliranju ipak je potrebno probuditi svest i kod odraslih. “Čepom do osmeha” je jedna divna humanitarna akcija koja je uspela da ujedini kako male tako i velike, pa zajedno skupljamo čepove i odlažemo ih tamo gde su nam te kutije najbliže.

 

– U Gajdobri u OŠ „Aleksa Šantić“ kutije za čepove su postavljene odavno tako da moje devojčice čepove nose tamo. Od nedavno su postavljene i u prodavnicama „Podunavlja“ tako da zaista nije teško skinuti čep sa flaše i odložiti ga na pravo mesto. U prikupljanju čepova učestvuju i naši najbliži (baka, deka, strika, tetka i komšinica) i svaki put se obradujemo kad vidimo koliko su prikupili. Zaista nije teško biti društveno odgovoran i human!

– Ako ih naučimo tome kada su mali, oni posle sa tim žive.


Pogledaj: Mirjanina umetnost od slame zadivljuje mnoge (VIDEO)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here