Mladi napuštaju Srbiju. Koji su razlozi odlaska u inostranstvo? Da li ih i kako zadržati? (VIDEO)

Bačkopalančani o radu u inostranstvu - koje su prednosti, kakvi su uslovi, kolika je zarada

1785


Sve više mladih iz Srbije odlučuje se za rad u inostranstvu. Mnogi od njih odlaze trajno, tamo formiraju i porodice, a ima i onih koji odlaze sezonski ostavljajući porodice ovde.


Zbog čega su otišli, zašto se vratili i kako izgleda rad u dalekoj Aljasci, Malti, i Vijetnamu pitali smo Milanka Jagodića i Nenada Nikolića iz Bačke Palanke.

Starosna grupa koja se najčešće odlučuje za mogućnost privremenog boravka u inostranstvu su mladi od 20 do 30 godina, pokazalo je istraživanje Srpske asocijacije menadžera. Na pitanja zašto veliki broj mladih želi da napusti Srbiju, najviše odgovora vezano je za ekonomsko društvene probleme koji postoje u našem društvu.

Milanko Jagodić iz Bačke Palanke ima 31 godinu, oženjen je i ima dete, a 2018 godine prvi put je otisao na Aljasku. Stalan posao i mogucnost da izdrzava porodicu pokusao jeda pronadje u backoj palanci ali

Nenad Nikolić iz Bačke Palanke ima 34 godine, a u inostranstvu je prvi put otišao kao avanturista ali kako kaže, činjenica da može da zaradi više nego u Srbiji motivisala ga je da ostane duže.


Pogledaj: Zašto sam otišao da radim na Aljasku

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here