Nevena Zelunka Cvijetić kreirala svoj mali svet u Bačkom Petrovcu

Kreativan svet u kome žurbi nema mesta.

2289
foto: buro247.rs Monika Pavlović

Ljude koji pripadaju redovima vizionara lako prepoznate po tome što preterano ne žale za prošlim vremenima i projektima već hrabro nastavljaju napred radeći na novim idejama i konceptima. Nevena i Miljan već nekoliko godina žive u Bačkom Petrovcu odakle su se izmestili iz Novog Sada, gde i dalje žive Nevenini roditelji. Oni zapravo upražnjavaju vikend recept u obrnutom smeru, dok svi hrlimo u vikendice oni svrate do grada.

 

Život van vreve je baš po njihovoj meri, pre svega jer je Miljan arhitekta koji je projektovao njihov dom.  Možda je baš to ono što publiku privlači na Nevenin Hleb i Lale blog. Betonske zidove i pod, drvene elemente i njen verni Kitchen Aid mint mikser. A tu je i mnoštvo detalja preko kojih oko šeta, od velike tegle gde se odmara kombuha, preko tanjira iz Boya i Jana limitirane edicije, sve do ilustracije Marije Matić „Ramen za plakanje“.

Nevena Zelunka Cvijetić, Bački Petrovac
foto: buro247.rs Monika Pavlović

Ipak, iako je njihova atipična kuća prava poslatica gde možete da uživate satima mi smo zapravo došli da vidimo kako izgleda Nevenin „seoski studio“. Radi se o lokalu malo dalje niz ulicu, koji ima ogromne prozore sa tri strane i koji je Nevena ulovila kada je lokalni second hand shop napustio taj prostor. Mnoge elemente je zadržala, kao što su crno-bele pločice na podu, veliki pult sa terrazzo printom, kao i golu ciglu i drvene okvire prozora. Iako ovde ništa nije savršeno, sve je autentično i baš zbog toga beskrajno šarmantno. Što je sjajan podsetnik za život i sva naša stremljena koja ovih dana nemaju puno smisla.

Oops...
Slider with alias lotus_centar not found.

 

Sunce je obasjavalo nalepnicu koju je dizajnirala Jana Oršolić koja nam je kroz senku na prozorskoj dasci kratko poručila „Samo nežno prema sebi“. Dalje smo prešli u susednu prostoriju studija u kojoj se nalaze samo police sa rekvizitima i sto. U budućnosti deo tog prostora postaće Nevenin foto studio, a za sada ovo je sasvim poseban prostor za radionice. Prvi workshop je održan pre samo šest nedelja, u pitanju je bila radionica keramike studija Trg Keramike. Nevena nam je nadahnuto objasnila da u planu ima i foto radionicu, održavanje večera, tim bildinga, izložbi, književnih večeri i bazara. Dok smo sedelii za belim stolom sponatno smo se prijavili na prvi sledeći događaj. I to čak pre nego što je iz frižidera izvadila hladan Kiš Bermet koji se sjajno uklopio u ovo nežno vojvođansko popodne.

Nevena Zelunka Cvijetić, Bački Petrovac
foto: buro247.rs Monika Pavlović

Možda će Vas zanimati: Miša Pap i braća Keding: Šahovsko prijateljstvo bez granica

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here