Nevena Zelunka Cvijetić kreirala svoj mali svet u Bačkom Petrovcu

Kreativan svet u kome žurbi nema mesta.

2509
foto: buro247.rs Monika Pavlović

Ljude koji pripadaju redovima vizionara lako prepoznate po tome što preterano ne žale za prošlim vremenima i projektima već hrabro nastavljaju napred radeći na novim idejama i konceptima. Nevena i Miljan već nekoliko godina žive u Bačkom Petrovcu odakle su se izmestili iz Novog Sada, gde i dalje žive Nevenini roditelji. Oni zapravo upražnjavaju vikend recept u obrnutom smeru, dok svi hrlimo u vikendice oni svrate do grada.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Život van vreve je baš po njihovoj meri, pre svega jer je Miljan arhitekta koji je projektovao njihov dom.  Možda je baš to ono što publiku privlači na Nevenin Hleb i Lale blog. Betonske zidove i pod, drvene elemente i njen verni Kitchen Aid mint mikser. A tu je i mnoštvo detalja preko kojih oko šeta, od velike tegle gde se odmara kombuha, preko tanjira iz Boya i Jana limitirane edicije, sve do ilustracije Marije Matić „Ramen za plakanje“.

Nevena Zelunka Cvijetić, Bački Petrovac
foto: buro247.rs Monika Pavlović

Ipak, iako je njihova atipična kuća prava poslatica gde možete da uživate satima mi smo zapravo došli da vidimo kako izgleda Nevenin „seoski studio“. Radi se o lokalu malo dalje niz ulicu, koji ima ogromne prozore sa tri strane i koji je Nevena ulovila kada je lokalni second hand shop napustio taj prostor. Mnoge elemente je zadržala, kao što su crno-bele pločice na podu, veliki pult sa terrazzo printom, kao i golu ciglu i drvene okvire prozora. Iako ovde ništa nije savršeno, sve je autentično i baš zbog toga beskrajno šarmantno. Što je sjajan podsetnik za život i sva naša stremljena koja ovih dana nemaju puno smisla.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Sunce je obasjavalo nalepnicu koju je dizajnirala Jana Oršolić koja nam je kroz senku na prozorskoj dasci kratko poručila „Samo nežno prema sebi“. Dalje smo prešli u susednu prostoriju studija u kojoj se nalaze samo police sa rekvizitima i sto. U budućnosti deo tog prostora postaće Nevenin foto studio, a za sada ovo je sasvim poseban prostor za radionice. Prvi workshop je održan pre samo šest nedelja, u pitanju je bila radionica keramike studija Trg Keramike. Nevena nam je nadahnuto objasnila da u planu ima i foto radionicu, održavanje večera, tim bildinga, izložbi, književnih večeri i bazara. Dok smo sedelii za belim stolom sponatno smo se prijavili na prvi sledeći događaj. I to čak pre nego što je iz frižidera izvadila hladan Kiš Bermet koji se sjajno uklopio u ovo nežno vojvođansko popodne.

Nevena Zelunka Cvijetić, Bački Petrovac
foto: buro247.rs Monika Pavlović

Možda će Vas zanimati: Miša Pap i braća Keding: Šahovsko prijateljstvo bez granica

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here