Обавезан војни рок или не? (ВИДЕО)

Обрад Стојановић из Бачке Паланке, служио је војни рок 1996. године у Призрену, па нам је рекао каква је тада ситуација на Косову била, a питали смо у суграђане шта мисле о увођењу обавезног војног рока. ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ!

1071

БАЧКА ПАЛАНКА – У Србији је обавезан војни рок укинут 1. јануара 2011. године и од тада се служи добровољно. Председник Србије, Александар Вучић, у свом обраћању на Ђурђевдан, најавио је могућност враћања обавезног војног рока.


Формирана је радна група која ће испитати све могућности, а коначна одлука биће донешена до октобра 2022. године. Регрутација би почела 2023. године, а обухватила би младиће од 18 до 26 година.

Обрад Стојановић из Бачке Паланке, служио је војни рок 1996. године у Призрену, па нам је рекао каква је тада ситуација на Косову била и да ли су они као младићи били свесни где су дошли? Питали смо у суграђане шта мисле о увођењу обавезног војног рока, који би према речима председника трајао 90 дана.

1 коментар

  1. Zasto te pitate sugradjane koji su sluzili obavezno vojni rok pocetkom devedesetih u: Sloveniji, Varazdinu, Karlovcu, Splitu…i da li su saglasni da njihova deca danas sluze vojni rok.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here