Odličan odziv Bačkopalančana

Na majskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u gradu

382
Foto: Crveni krst Bačka Palanka

U sredu (12.05.) u Crvenom krstu organizovana je još jedna izuzetno uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u gradu na kojoj se odazvalo čak 148 plementitih sugrađana od kojih je njih 128 dalo krv, a sedam postalo deo velike bačkopalanačke humane porodice.


Ova akcija je realizovana u sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta (8. – 15. maj) i Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi (11. maj).

Svedoci smo da se na velikim medijima apeluje na što veću humanost naših sugrađana, jer su rezerve dragocene tečnosti na minimumu i prete da se spuste ispod te granice. To bi dovelo do odlaganja hitnih operacija i unazadilo bi naš zdravstveni sistem. Međutim, da se to ne bi dogodilo pobrinuli su se Palančani i još jednom pokazali širinu svesti kada treba nekome pomoći u nevolji.

Zadovoljstvo uspešnošću ove akcije nije krila ni mobilna ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine koja je i organizovala akciju u Bačkoj Palanci uz logističku pomoć volontera Crvenog krsta.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi se u Bačkoj Palanci organizuje 9. juna, a ovog meseca nisu planirane akcije u našoj opštini.

U Crvenom krstu Bačka Palanka su se pohvalili uspehom učenice III/4 razreda Gimnazije „20. oktobar“ Valentine Kanja koja je osvojila treće mesto na konkursu Crvenog krsta Srbije „Krv život znači“.


Pogledaj: Humanost kao najvažniji epitet – obeležavanje Nedelje Crvenog krsta u Bačkoj Palanci (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here