Oslikavali betonske ježeve

Akcija u Neštinu i Viziću

608
Izvor: Nedeljne novine

Opštinski projekat u oblasti kulture pod nazivom „Divan je kićeni Srem“ realizovalo je Udruženje građana „Stav“, uz pomoć lokalne samouprave, a u cilju završetka oslikavanja betonskih ježeva pored puta ka Neštinu i Viziću.


UG „Stav“ je u ovome imalo veliku pomoć od Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“, ali i od samih žitelja ovog dela naše opštine.

– Kao dobri domaćini smo organizovali skromno druženje uz poštovanje epidemioloških preventivnih mera, a posle razgovora sa predstavnicima MZ „Vizić“ ispoštovali smo njihovu želju oko toga šta da se nalazi na slikama na betonskim ježevima, kaže Zoran Jovičin iz UG „Stav“.

 

Oslikavanje betonskih ježeva pored puta naišlo je na vrlo dobre reakcije meštana i prolaznika koji su se slikali za uspomenu dok su umetnici još radili.

– Pokazalo se da treba puno više boje i šarenila jer to utiče na dobro raspoloženje, a opet ako je ideja dobra ni sredstva nisu ključna stvar da bi se postigao pozitivan efekat. Gledaćemo da i u budućnosti nastavimo sa oslikavanjem i osvežavanjem novih prostora. Još jednom veliko hvala Udruženju likovnih stvaralaca „Petar Tomić“, dodaje Jovičin.


Pogledaj: „Humanost nema cenu, slika ima“ – Prodajna izložba slika u Crvenom krstu (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here