Položen ispit iz humanosti

U Gajdobri, svim srcem uz Milanu Matković

380
Foto: Nedeljne novine

GAJDOBRA: Gajdobrani su, tokom nedelje iza nas, položili ispit iz ljudskosti i humanosti učinivši da se skupe neophodna novčana sredstva za lečenje njihove sugrađanke Milane Matković.


Ovim su pokazali da Milana nije sama, a ona se na svom fejsbuk profilu oglasila prošle nedelje ovim rečima:

„Danas je tačno godinu dana od moje prve operacije u Tuskoj, a dvadesete uopšteno u mom životu. Za mene je ovo poseban dan, neki moj “novi” početak. Bio je to početak bez bola u kuku koji je bio neopisivo jak, a sad nakon godinu dana, mogu reći slobodno da ga više nema. Nikako. Zahvalna sam na tome. Moja borba se tu nije završila, ona i dalje traje i trajaće još neki vremenski period. Zahvalna sam na tome što su leva noga i levi kuk u odličnom stanju i što imam potpunu funkciju noge. Što mogu mnogo toga što pre nisam mogla ni da zamislim da ću ikad moći da radim. Moj put se nastavlja da mi bude još bolje, da koračam kroz život još lepše i što je najvažnije samostalnije. Nastavljam da se borim za sebe i svoje još bolje sutra. Nadam se da ćete biti uz mene, kao što ste bili i do sada. I dalje mi je potrebna vaša pomoć kako bih nastavila sa svojim lečenjem. Posle jako teške operacije koju sam imala pre skoro mesec dana na desnoj nozi, očekuje me još jedna intervencija. Neophodno je da mi se izvade implanti (igle) iz stopala koje imam, kao i da mi se skine gips. To neće biti moguće bez vas i vaše podrške. Zamolila bih vas još jednom da mi pomognete da prikupim novac koji mi je neophodan za kontrolu. Ostalo je još jako malo vremena“.

Izvor: Nedeljne novine

I onda su usledile akcije zaposlenih radnika u „Alingu“ koji su uplatili preko 200.000 dinara, od ulaznica sa rukometne i košarkaške utakmice slilo se 223.000 dinara s tim da je tu bila i donacija od 1.500 evra Moto kluba Brothers forever iz Novog Sada i na kraju održan je bazar prodajnog karaktera na kome je zarađena ukupna suma od 179.100 dinara. Organizacija žena Gajdobre koje su nesebično davale svoje vreme trudeći se da naprave i upakuju što lepše svoja peciva, kolače, ručne radove, unikatne brojanice i krstiće, odričući se i svojih knjiga, plišanih lutkica, društvenih igri koje su bile nagrada na organizovanoj tomboli…

Akciji su se pridružili i prijatelji iz Palanke, Silbaša… Zvonko Jelić je poklonio akvarel slike, Dragana Soro knjige „Uskršnjim Utorkom“, parfimerije Paris i Aleksandar su dale svoje vaučere, baš kao i VE Komerc, Brana Mernjik vlasnica „Zdrave hrane“, Marija Ivković, kozmetički saloni Rondić, Ivanek, Anđelić i Pavić, Danijela Ivanković Čubrilo…
Na kraju Milana se zahvalila svim ljudima dobre volje:

„Dragi i divni ljudi, želim pre svega da vam se zahvalim što ste uz mene i što ste mi po ko zna koji put pomogli da prikupim novac za svoje lečenje. Ovaj put je novac bio neophodan za kontrolu. Hvala svima koji su se odazvali na bilo koji način. Posebno se zahvaljujem organizatorima humanitarnih akcija koje su se održale za vikend. Novac za kontrolu će danas biti uplaćen na račun klinike. Putovanje je zakazano za subotu uveče, a sama kontrola će biti u ponedeljak. Uskoro ću vas obavestiti sa više informacija u vezi mog zdravstvenog stanja. Nadam se da će biti sve dobro“.

I mi se nadamo da će tako biti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here