Porta crkva u Silbašu bogatija za 100 sadnica hrasta lužnjaka

711
Foto: Facebook/Udruženje Akvila

SILBAŠ: Da se kod stanovnika Silbaša budi ekološka svest, dokaz je akcija u okviru koje su zasađene nove, donirane sadnice hrasta lužnjaka u ovom mestu. 


Na inicijativu člana Udruženja „Akvila BP“ Radoslava Vukadinova, koji je rodom iz Silbaša, porta crkve u Silbašu je od juče bogatija za 100 sadnica hrasta lužnjaka.

Meštani sela su takođe od donacije posadili još 70 sadnica hrasta lužnjaka na drugom lokalitetu.

„Veliko hvala ekološki svesnim meštanima iz Silbaša i svim našim aktivistima koji su učestvovali u pošumljavanju. Hvala na donaciji sadnica“, navodi se na stranici bačkopalanačkog Udruženja „Akvila BP“.

Povodom 27. godina Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, koji će pod sloganom „Poglavlje 27“ ove godine biti održan od 19. do 22. avgusta u Bačkoj Palanci, FEP donira svojim sugrađanim 500 sadnica hrasta lužnjaka.

Nakon prethodno održane akcije „Posadi svoj hlad“, NVO Zeleni razvojni centar prepoznao je kontinuiranu borbu za zaštitu životne sredine Bačkopalančana i odlučio da i ovaj put obezbedi sadnice za našu varoš, u okviru prolećne akcije „Posadi svoj hlad“.

Akciji se priključuje i Pokret gorana Sombor sa donacijom 100 sadnica, koje će posaditi aktivisti i volonteri FEP-a i Udruženja Akvila, uz podršku kompanije Ecoforestry.

Foto: Facebook/Udruženje Akvila

Pogledaj: Građani Bačke Palanke danonoćno brane seču šuma – simboli su ekološkog otpora u Srbiji

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here