Предшколци из Нове Гајдобре емпатични према животињама

Сами изразили жељу да посете Прихватилиште за псе

547
Фото: Фејсбук/Изгубљени нађени пси

НОВА ГАЈДОБРА – У основи образовања сваког детета треба будити осећај емпатије према свим живим бићима. То је од виталног значаја када је у питању спречавање окрутности, као и подизање свести код најмlађих да треба да поштују и односе се са љубазношћу и према онима који су другачији од њих у било ком погледу.


Око петнаесторо деце предшколског узраста из ОШ „Алекса Шантић“ из Нове Гајдобре, изразило је жељу да дођу у Прихватилиште за псе, јер су имали намеру да своју ужину поделе са куцама. Заједно са својом васпитачицом Ољом Поповић и учитељицом Љиљаном Мрчајац, у четвртак (24.03.), деца су дошла у азил и била око сат времена у посети заборављеним псима.

– Ово је први пут да су деца организовано посетила Пприхватилиште за псе у Новој Гајдобри од када постоји. Заиста смо се обрадовали њиховој посети, а и пси су се одмах другачије осећали. Деца су од срца по пола своје ужине давала псима. Оваква посета је веома добра како за децу тако и за нас све овде – навела је Марта Тешић, шеф Прихватилишта за псе.

Ово искуство је веома пријало деци, а Марта Тешић се нада да је ово само прва у низу сличних посета које би обрадовале животиње и децу.

Тренутно у Прихватилишту за псе у Новој Гајдобри, смештено је око 140 паса сви раса, а онај ко је заинтересован да удоми пса, потребне информације може добити на број – 064 88 97 179.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here