Prikupljeno dovoljno novca za malog Olivera, zvanična potvrda sutra

55
Foto: Masterplast

Humanitarna akcija za prikupljanje novca za lek namenjen jednogodišnjem Oliveru Pal Gajodiju trebalo bi da dobije srećan kraj.


Za dečaka obolelog od teške bolesti – spinalne mišićne atrofije, prikupljeno je dovoljno novca, navodi se u organizaciji humanitarne akcije na društvenim mrežama.

Dragi pomagači! Stigao je i ovaj dan! Po našem proračunu skupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke„, navodi se u objavi u vezi sa izuzetno skupom dozom terapije koju moraju da primaju oboleli.

Važno je da znate da se višak od skupljenog novca koji je potreban za Zolgensmu sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebne nakon genetske terapije. Detaljnije ćemo vas obavestiti u ponedeljak. Prijatan vikend svima„, poručuju organizatori humanitarne akcije, a koja se sprovodi putem fondacije Budi human.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Podsetimo se, Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Sa dva ipo meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Foto: Budi human

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Do sada je, širom Srbije, održano mnoštvo uspešnih humanitarnih događaja za Olivera, novac je prikupljen, a OVDE možete pogledati kojoj još deci je potrebna pomoć.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here