Признање ТШ „9. мај“ за савремену дигиталну школу

У овом пројекту учествовало је и 75 европских школа

216
Извор: Техничка школа "9. мај"

У оквиру европског пилот-програма „Дигитална школа“ учествовало је 75 школа из пет европских земаља. Техничка школа „9. мај“ Бачка Паланка је била једина школа из Војводине.


Пројекат је трајао по етапама око две године, а подразумевао је дигиталне перформансе као изворе верификације успешности учесника. У пројекту је постављена посебна платформа на којој су препознатљиве дигиталне референце школа. Школски тим са координаторима укључио се у израду јединственог дигиталног стандарда школа Европе. Техничка школа „9. мај“ је представила све тражене доказе испуњености дигиталних стандарда (примена дигиталне технологије у свим сегментима организације рада) и освојила шест дигиталних беџева.

„Овај пројекат је почео 2019. године, под покровитељском европских фондова и организација и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Техничка школа „9. мај“ се тако нашла међу 75 европских школа, што нам је посебна част. С обзиром на константно унапређење организационих и наставних процеса, не чуди што смо препознати као озбиљна васпитно-образовна институција.  Истакла бих и наш наставни кадар који, учешћем у многим међународним пројектима, стаје раме уз раме са највећим европским стручњацима. Неизмерно сам поносна што су наши професори препознати од стране водећих организација као неко ко се константно усавршава на свим пољима. Такође, ово значајно признање је путоказ будућим средњошколцима и њихов орјентир ка савременој, европској школи у нашој средини“, истакла је директорка Снежана Ивеља.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here