Redovne terapije u Americi jedini način da Lenka ozdravi!

Na Lenkinom računu trenutno nema ni polovina sume koja je neophodna za nastavak lečenja, pomozimo našoj malenoj sugrađanki!

850
Foto: Privatna arhiva

Lenka Žutković, malena bačkopalančanka, nedavno se vratila sa lečenja iz Amerike. Kako za BAP VESTI kaže njena majka Jelena, tretmani matičnim ćelijama su prošli veoma dobro, ali je napredak spor.


„Lenka trenutno ide na terapije u hiperbaričnu komoru. Ona je dobro, napredak postoji, ali je na žalost veoma spor. Terapije u Americi su prošle super. Bila je na drugom tretmanu matičnim ćelijama i provela je četiri nedelje na neurointenzivnim terapijama“, rekla je Lenkina majka.

Kako kaže Jelena Žutković, plan je da Lenka ide minimum dva puta godišnje u Ameriku, no bilo bi poželjno još koji put jer se njeno stanje treba pratiti i usmeravati na pravi put. Na žalost, sve zavisi od finansijskih sredstava.

„Na svaka dva meseca čekaju je tretmani u hiperbaričnoj komori, potrebni su joj fizikalni tretmani, logopedski tretmani, praktično sve vrste terapija. Bez tretmana u Americi, Lenka neće uspeti da nam se vrati“, dodaje ona.


Lenka Žutković iz Bačke Palanke bila je vedro, nasmejano, srećno dete koje je obožavalo da se igra sa svojim psom i slaže lego kocke… sve do februara 2020. godine kada se prehladila i dobila laringitis. Primljena je u dečiju bolnicu u Novom Sadu gde joj se stanje pogoršava i ona prestaje da diše. Reanimacijom je uspela da preživi, ali je ostalo veliko oštećenje mozga usled hipoksije.

Pomozimo našoj malenoj sugrađanki! 

Da bi Lenki poboljšali kvalitet života potrebna joj je novčana pomoć koja bi joj omogućila intenzivne fizikalne tretmane, rad sa logopedom i defektologom, tretmane u hiperbaričnoj komori koji joj izuzetno prijaju i pomažu, kupovinu lasera koji bi joj bio od velikog značaja. Uz to nepohodna su sredstva za hidro i hipo terapije, ortopedska pomagala, kupovinu suplemenata, kao i za odlazak u Ameriku na neurointenzivne terapije laserom, MNRT i druge metode, kao i za putne i troškove smeštaja.

Polje traumatične povrede mozga koju je Lenka doživela dobro je istraženo u Americi i doktori su spremni na rad sa njom. Zato Lenka na svakih šest meseci treba da boravi u Americi na intezivnim terapijama.

Lenki Žutković možete pomoći na sledeći način:

 Upišimo 880 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human880 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000000766381-97

 160600000076626654
IBAN: RS35160600000076626654
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 IPS QR kod

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here