Sakupljeno oko 180.000 dinara na humanitarnom bazaru za Lenku

Ovako je bilo na jučerašnjem humanitarnom bazaru za Lenkino bolje sutra!

1855
Foto: Irena Pilipović / Facebook

BAČKA PALANKA: U subotu, 24. jula u centru Bačke Palanke, ispred robne kuće „Metro“ održan je humanitarni bazar za trogodišnju Bačkopalančanku Lenku Žutković, kojoj je hitno potreban novac za lečenje u Americi.


Da im je humanost jača strana, ove subote pokazali su građani opštine Bačka Palanka, kada su se ispred Robne kuće „Metro“ okupili kako bi pomogli svojoj malenoj sugrađanki Lenki.

Na inicijativu Irene Pilipović i grupe žena koje poslednjih meseci redovno organizuju humanitarne akcije za lečenje bolesne dece, održan je događaj sa interesantnim sadržajem. Posetioci bazara su imali priliku da jašu konja ili da se fotografišu sa konjem ili zmijom, zahvaljujući našem sugrađaninu Milošu Vlaškaliću. Ovaj događaj ulepšali su i bajkeri koje je doveo Morison Batas, ali i Dražen Nešić, fotograf koji je sve to zabeležio.

Bazar su, pored toga, ulepšali i prodavci igračaka, knjiga, nakita, garderobe, plastike i slatkiša. Četiri devojčice izrazile su želju da učestvuju u ovom događaju, pa su dve prodavale svoje igračke, a druge dve iznajmljivale trotinete drugim mališanima.

Osmišljena je i nagradna igra „Osvoji svet“, u kojoj su učestvovali mališani koji vole da bojaju, a pobednika je izvukao neko od prolaznika. Nagrada za najlepše obojan crtež pripala je malenoj Radmili Stanojević koja je dobila bojanku, razne igračke i slatkiše.

Zahvaljujući organizatorima, učesnicima i posetiocima bazara, juče se od 10:00 do 21:00 časa prikupilo 182.732 dinara.

Novac će biti uplaćen porodici Žutković, ali on, nažalost, nije dovoljan za Lenkino lečenje. Treba da se prikupi još dosta novca za odlazak u Ameriku na lečenje.

Foto: Irena Pilipović / Facebook

Lenka je bila potpuno zdravo dete. Vedra, nasmejana i srećna. Volela je da se igra sa lego kockicama i da svira klavir. Igranje sa svojim psom je bilo nešto što je obožavala.

U februaru 2020. godine Lenka se prehladila i dobila laringitis. Primljena je u dečiju bolnicu u Novom Sadu gde joj se stanje pogoršava i prestaje da diše. Reanimacijom je preživela, ali je ostalo veliko oštećenje mozga usled hipoksije. Lenka ne vidi, ne hoda, ne sedi i ne govori.

Na sreću, polje traumatične povrede mozga, hipoksija koju je Lenka doživela je odlično istraženo u Americi. Doktor iz Amerike je spreman na rad sa Lenkom. Porodici to uliva nadu da će Lenku vratiti, da će joj vratiti oduzeto detinjstvo, igru i osmeh na lice. Lenka na svakih šest meseci treba da boravi u Americi na intenzivnim terapijama.

Pomozimo za Lenkino bolje sutra!


 Upišimo 880 i pošaljimo SMS na 3030

 160-6000000766381-97

 160600000076626654


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here