Saveti za dresuru pasa (VIDEO)

Jovica Dudić iz Bačke Palanke naučio je svog psa, rase malinoa, sjajne trikove. POGLEDAJTE PRILOG!

1139

BAČKA PALANKA: Bačkopalančanin Jovica Dudić, kojeg često možete sresti u gradu sa psom, rase malinoa, daje besplatno savete za dresuru pasa, koja podrazumeva socijalizaciju psa i uvođenje komandi koje omogućavaju lakšu komunikaciju sa psom.


Prema njegovim rečima, sa dresurom treba početi dok je pas jako mali, već sa tri meseca starosti psa, a najbolje rase su: labrador i malinoa.

Njegov pas je rase maliona, ima šest godina i zove se Bili. On samo sluše Jovičine komande i nikada se nije oglušio o njih.

Za dresuru je bitno biti uporan i strpljiv sa psom, bez pokazivanja nasilja pri kažnjavanju, jer psi uče od nas.

Dan pre dresure, Jovica savetuje da se pas drži u boksu, da mu se ne daje hrana i tek sutradan možete početi sa učenjem komandi. Nekada tek posle dvadesetog puta pas nauči šta treba da radi, a kada to uradi, treba ga nagraditi komadićem salame.

Kada završite učenje komandi, opet ga treba staviti u boks, da bi znao šta treba da radi kad izađe i tako ponavljati i raditi vežbe sa njim.

 

Ljubav prema životinja je osnova dresure, treba da se sjedinite sa psom i dobićete najodanijeg ljubimca, pričao je Jovica Dudić.


Pročitaj: Dr Dragan Puđa: Kako postupati sa psima i šta uraditi u slučaju napada (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here