Савети за дресуру паса (ВИДЕО)

Јовица Дудић из Бачке Паланке научио је свог пса, расе малиноа, сјајне трикове. ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ!

2299

БАЧКА ПАЛАНКА: Бачкопаланчанин Јовица Дудић, којег често можете срести у граду са псом, расе малиноа, даје бесплатно савете за дресуру паса, која подразумева социјализацију пса и увођење команди које омогућавају лакшу комуникацију са псом.


Према његовим речима, са дресуром треба почети док је пас јако мали, већ са три месеца старости пса, а најбоље расе су: лабрадор и малиноа.

Његов пас је расе малиона, има шест година и зове се Били. Он само слуше Јовичине команде и никада се није оглушио о њих.

За дресуру је битно бити упоран и стрпљив са псом, без показивања насиља при кажњавању, јер пси уче од нас.

Дан пре дресуре, Јовица саветује да се пас држи у боксу, да му се не даје храна и тек сутрадан можете почети са учењем команди. Некада тек после двадесетог пута пас научи шта треба да ради, а када то уради, треба га наградити комадићем саламе.

Када завршите учење команди, опет га треба ставити у бокс, да би знао шта треба да ради кад изађе и тако понављати и радити вежбе са њим.

Љубав према животиња је основа дресуре, треба да се сједините са псом и добићете најоданијег љубимца, причао је Јовица Дудић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here