Школска слава у ОШ Вук Караџић у Бачкој Паланци

Обележена и у Нештину и Визићу, у издвојеним одељењима школе

2614
Светосавска свечаност у ОШ Вук Караджић (Фото: Приватна архива)

БАЧКА ПАЛАНКА – У ОШ „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци, обележена је школска слава Свети Сава. Рецитал су припремили ученици школе заједно са вероучитељкама Слађаном Абаџић и Маријом Лаћарак Мучибабић, уз техничку подршку наставнице технике и технологије Мирјане Којић.


Школска слава је обележена у складу са епидемиолошким мерама. Овогодишњи Светосавски кум била је породица Грубор, родитељи Уроша, Милице и Љубице. Милица и Љубица су ученице ове школе, а Урош је Основну школу „Вук Караџић“ завршио пре две године.

Освећење славског колача и жита извршио је архијерејски намесник бачкопаланачки протојереј Стевица Илић уз пратњу једног дела хора ОШ „Вук Караџић“ под вођством наставнице музичке културе Горјане Стојић.

Светосавско дете је Огњен Ледзињи, ученик 8-5 разреда, који се у обраћању захвалио на овој ласкавој титули пре свега својој породици, а потом и учетељици Душици Ћопић, разредној Марији Лаћарак Мучибабић и дуговима из разреда. Највећу захвалност изразио је свом духовном оцу Стевици Илићу и духовном оцу Предрагу Милутину који га воде путевима духовности и уче светосавским врлинама.

Школска слава је обележена у издвојеним одељењима школе у Нештину и Визићу. Светосавски кумови у Нештину су Санела и Душан Василић, а у Визићу Катарина и Драган Маринковић. Поводом школске славе организован је ликовни и литерарни конкурс.

Светосавска свечаност у Визићу (Фото: Приватна архива)
Светосавска свечаност у Нештину (Фото: Приватна архива)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here